Social media: de la sobreinformació a la selecció

En l'actualitat, les xarxes socials s'han convertit en una eina de comunicació de masses. La gran quantitat de contingut que es genera en temps real està començant a convertir-se en un problema. Per això hi ha plataformes que estan començant a impulsar mecanismes per seleccionar contingut.

A Facebook, podem marcar noticies amb un ‘m'agrada' i inclòs ‘compartir' aquelles que volem que no es perdi el nostre cercle d'amistats. A Twitter, per exemple, també podem marcar una piulada amb un ‘preferit' i inclòs ‘repiular' allò que trobem interessant.

Aquestes petites accions senyalen missatges i noticies i alhora impulsen novament la roda de la generació d'informació. Per aquest motiu han començat a sorgir iniciatives per crear plataformes que ens ajudin a gestionar el contingut més adequat d'acord amb els nostres interessos.

Aquest és el cas, per exemple, del projecte ‘Paper.li'. El passat any 2010, els seus cofundadors Edouard Lambelet i Iskander Pols van treure al mercat aquesta nova aplicació gratuïta que està tenint molt d'èxit tant per als usuaris de Facebook com de Twitter.

El seu funcionament es basa en treballar sobre el teu propi compte de FB o TW i seleccionar les noticies o piulades més influents segons paràmetres que siguin del teu interès. Elegeix conforme: als usuaris que marques com a preferents, als temes que més t'interessen, a paraules claus que vols seguir, etc.

Et recomano que ho provis i cada dia tindràs un resum de l'activitat del tel teu interès en format diari online. Perquè és impossible estar sempre connectat. Perquè és impossible llegir-ho tot. A partir d'ara ja no tornaràs a preocupar-te pel que podria interessar-te i no has pogut llegir. Dóna-li un cop d'ull: paper.li.

 

 

BLOG
CAT
CAST
Blog
Xarxes socials
Trajectòria
Publicacions