Cultura: començar des del 2.0

Tens una idea? Dissenya el teu projecta i penja'l a la xarxa. Existeixen portals a internet que pots utilitzar com aparador per aconseguir finançament. Són espais virtuals amb un sistema pensat per aconseguir micromecenatge. Tracten de trobar gent amb idees i art per un costat; i gent amb ganes de col·laborar amb diners, per altre.

Hi ha plataformes com Verkami que acullen projectes que intercanvien diners per alguna cosa molt especial. Per exemple, conèixer un artista, rebre el seu disc a casa teva abans de la seva distribució oficial, visitar el backstage d'un espectacle, etc.

També hi ha altres portals com Auamusic que sota el lifemotive “Patrocina un artista” busquen inversions econòmiques. Si el projecte funciona el patrocinador passarà a participar dels beneficis del projecte d'acord amb les condicions, que són diferents en cada projecte i proporcionals a l'aportació.

Ambdues plataformes ofereixen al·licients per recaptar els diners necessaris per a realitzar el projecte: gravar un videoclip, un disc, produir un espectacle de teatre, editar un llibre, etc. En els dos projectes l'aportació pot ser des de 10 € fins a la quantitat total sol·licitada per l'artista. Amb projectes com aquests i amb idees ben explicades tot pot ser possible.

 

 

BLOG
CAT
CAST
Blog
Xarxes socials
Trajectòria
Publicacions